22 Ιουλίου 2010

Όχι στη σύμβαση της τρόϊκας!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Η ΓΣΕΕ, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την υπογραφή της φετινής, τριετούς διάρκειας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) συντάχθηκε με τις επιλογές κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ και αποδέχθηκε τις επιταγές του μνημονίου αναιρώντας στην πράξη ακόμα κι αυτές τις δικές της «διακηρύξεις» .

Με την υπογραφή της συντάσσεται με την εργοδοσία και αγνοεί τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που αντέδρασαν και αντιτίθενται στο μνημόνιο και στα μέτρα του.

Όλοι εμείς, εκλεγμένοι συνδικαλιστές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που υπογράφουμε παρακάτω, αν και εκλεχτήκαμε με διαφορετικά ψηφοδέλτια και κάτω από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ταχθήκαμε πριν και πάνω από κάθε κομματική εντολή, να υπακούμε στη φωνή, το δίκαιο και το συμφέρον των συναδέλφων μας. Επειδή θέλουμε να τους κοιτάμε στα μάτια, επειδή σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ, είναι ο δικός μας μονόδρομος σε αντίθετη πορεία από τη συνεργασία και τη συνεννόηση με τον αντίπαλο που επέλεξε η συνδικαλιστική ηγεσία:

16 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΣΕΕ – ΣΕΒ!

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, διοργανώνει συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων τη Δευτερα, 19/7/2010, 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (Πλ. Καρίτση 10) με θέματα τις συμβάσεις και τη στάση ΓΣΕΕ, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις (τράπεζες, υγεία,συγκοινωνίες) τις δράσεις ενόψει της ΔΕΘ.

Ανακοίνωση επίσης εκδόθηκε, σχετικά με την "προδοτική σύμβαση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ", η οποία έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ BLACK OUT ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΣΕΕ – ΣΕΒ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!
-Η κατάπτυστη υπογραφή «συλλογικής» σύμβασης εργασίας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα μείνει στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας ως μία από τις πιο μαύρες σελίδες προδοσίας των αγώνων. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ προχωρά σε ένα διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα, ο υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός μετατρέπεται σε παράρτημα του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΣΕΒ. Σε μια εποχή που η λαϊκή οργή ξεχειλίζει και οι αγώνες γενικεύονται ενάντια στον κοινωνικό πόλεμο των αγορών και των τραπεζιτών, η ΓΣΕΕ ψηφίζει «εργασιακή ειρήνη».
-Με τη νέα σύμβαση της ντροπής, για την οποία πανηγυρίζει ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση, προβλέπεται πάγωμα μισθών για μια τριετία (ότι ακριβώς προβλέπει το μνημόνιο) και πλήρης αποδοχή των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν. Στην πράξη πρόκειται για ψίχουλα που θα οδηγήσουν σε πραγματική μείωση του εργατικού εισοδήματος αφού μόνο με το νέο ΦΠΑ και τις αυξήσεις σε όλα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ο πληθωρισμός θα τρέχει τουλάχιστον με 7%. Ενώ δεν υπάρχει καμιά φιλεργατική ρύθμιση για τις απολύσεις, την ελαστική εργασία, τις αποζημιώσεις, τον κατώτερο μισθό. Η επιλογή να δοθούν οι αυξήσεις την 1η Ιουλίου του 2011 και 2012 σημαίνει 18μηνο πάγωμα μισθών και διάρκεια της σύμβασης πάνω από 3 χρόνια. Και βέβαια η υπογραφή της περιορίζει σημαντικά τα όποια περιθώρια για αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις που θα ακολουθήσουν. Επιπλέον, με το να μην απαιτεί η ΓΣΕΕ την πλήρη κατοχύρωση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, ως προϋπόθεση για την υπογραφή οποιασδήποτε σύμβασης, ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στην κυβέρνηση για να την καταργήσει.

1 Ιουλίου 2010

Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις!

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις για απόλυση του συναδέλφου Νίκου Γουρλά, προέδρου του σωματείου εργαζομένων εταιριών στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, από την εργοδοσία της εταιρείας Καταστήματα Τύπου «Papasotiriou Presspoint). Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες καταδίκης των μεθοδεύσεων αυτών με ψηφίσματα διαμαρτυρίας και με την συμμέτοχη τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εργαζομένων την Παρασκευή στις 7 μμ στην είσοδο 2 στο επίπεδο των αναχωρήσεων για να δώσουμε μαχητική αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Απεργία 20 Μάη 2010