11 Απριλίου 2011

ΝΙΚΗ στον ΑΓΩΝΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, χαιρετίζει τον μεγάλο αγώνα των εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ. Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη στελέχωση των διυλιστηρίων με το απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία τους. Ταυτόχρονα με την απεργιακή κινητοποίησή τους δίνουν αγωνιστική απάντηση στις προκλητικές αξιώσεις της διοίκησης να υπογραφεί συλλογική σύμβαση με μειώσεις αποδοχών, παρά τη συνεχόμενη κερδοφορία της. Ο δυναμικός και αποφασιστικός αγώνας των εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ, είναι αγώνας όλων μας.

Η επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να διαλύσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ έχει σαν στόχο να εξασφαλίσει φτηνό και υποταγμένο προσωπικό για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, στα πλαίσια των 50 δις γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, πρώτα από όλα βέβαια των κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας, η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα σχεδιάζουν το γενικό ξεπούλημα με πρώτα στην σειρά, τα ΕΛΠΕ, την ΔΕΠΑ και εν συνεχεία την ΔΕΗ. Κυβέρνηση και εργοδοσία βρίσκουν στήριξη στους «πρόθυμους» δημοσιογράφους που προβάλουν την αντίληψη περί δήθεν «υψηλόμισθων» εργαζομένων στην επιχείρηση για να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος, αφού σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θέλει να ανακοινώσει ένα τρομακτικό πακέτο μέτρων 22 δις €!! , μαζί με το τι θα ξεπουλήσει για να πιάσει τα 50 δις!!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα ΕΛΠΕ

Η στάση της εργοδοσίας στον κερδοφόρο όμιλο των ΕΛΠΕ δείχνει πως βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου συγκρούονται χωρίς δυνατότητα συμβιβασμού, δυο βασικές ανάγκες. Από τη μια η ανάγκη του κεφαλαίου για ολοένα αυξανόμενα κέρδη, που περνάει μέσα από την εξαθλίωση της εργατικής πλειοψηφίας. Από την άλλη, η ανάγκη των εργαζόμενων για αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Αγωνιστική ταξική ενότητα ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών, επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, φτιάχνουν ένα κολασμένο κόσμο για τα παιδιά μας. Απαιτείται ενωμένος, παλλαϊκός αγώνας διαρκείας, με απεργίες και διαδηλώσεις για να μην μας στείλουν 200 χρόνια πίσω. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην περιμένουμε να μπει μπροστά η ΓΣΕΕ που παζαρεύει πίσω από την πλάτη μας ακόμα χειρότερα μέτρα. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων. Να ανατρέψουμε το μνημόνιο, όλα τα αντεργατικά μέτρα, το Σύμφωνο για το ευρώ και όλη τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ. Να ενισχύουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας για:

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ– ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ –ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ- ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αττικής καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους στον όμιλο των ΕΛΠΕ να πλαισιώσουν τις διαδικασίες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα οργανώσει το επόμενο διάστημα. Άμεσα τους καλεί στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που διοργανώνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΗ στις 4.00 μμ στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απεργία 20 Μάη 2010