23 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση για την μάχη της 48-ωρης Απεργίας

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης και τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι μαζί με τη νεολαία για δυο μέρες διατράνωσαν μια ακόμα φορά την ανυποχώρητη απόφαση τους για διαρκή κλιμακούμενο αγώνα για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνηση Βροντοφώναξαν ακόμα πιο δυνατά:

-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ.

-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια, τους κεφαλικούς φόρους, την κρίση και το χρέος τους.

-ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!

Η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, δείχνει ότι ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας των αγορών θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, κανένας εκβιασμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καμιά κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία νίκης των αγώνων του εργατικού κινήματος. Η Κυβέρνηση πανικόβλητη από την γιγάντωση του εργατικού κινήματος προσπαθεί να κτυπήσει το διαρκώς ογκούμενο κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την ανυπακοή του δεν πληρώνω τα χαράτσια, και τέλος την μεγαλειώδη 48ωρη απεργία που ήταν η μεγαλύτερη στα μεταπολιτευτικά χρονικά απεργία.

Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα η οποία προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – μέλος του ΠΑΜΕ που ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση των ΜΑΤ και των χημικών, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον θάνατο του διαδηλωτή.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των κουκουλοφόρων προβοκατόρων, που αντικειμενικά εντάσσονται στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, κατά της μεγαλειώδους εργατικής συγκέντρωσης, ενάντια σε ότι αντιστέκεται με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος και αγώνα . Η επίθεση που ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Δηλώνουμε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η μέγιστη κοινή δράση τoυ εργατικού κινήματος, για να μην περάσει η τρομοκρατία, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, για ένα νικηφόρο κίνημα αγώνα και ανατροπής. Δεν είναι ώρα για ενδοκινηματικούς εμφύλιους, όλοι στην μάχη για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης και τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας κατά του κινήματος, συνεχίζοντας ενωτικά μέσα από την κλιμάκωση με απεργιακό αγώνα διάρκειας και παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί η κυβέρνηση του κεφαλαίου της ΕΕ του ΔΝΤ.

Κλιμακώνουμε αποφασιστικά:

Με συνέχιση των απεργιών διαρκείας, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων. Με γενίκευση της απειθαρχίας απέναντι στους τυρρανικούς νόμους της κυβέρνησης και της τρόϊκας. Ούτε μια μέρα χαμένη.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!

12 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΟΛΟΙ στις 10.30 π.μ. στο ΜΟΥΣΕΙΟ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.

Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ

Να οργανώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.

- Δεν πληρώνουμε το χρέος και την κρίση. Παύση πληρωμών -διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πάγωμα έως και διαγραφή όλων των δανείων των εργαζομένων.

- Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων.

- Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.

- Παλεύουμε για ένα άλλο δημόσιο, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στη διαπλοκή του με τις πολυεθνικές και τους εργολάβους, τη διαφθορά. Να πάψει να είναι λάφυρο των κομμάτων του κεφαλαίου.

- Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, όχι απολύσεις – «εφεδρεία». Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία, κοινωνικά αγαθά. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους.

ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ (ΕΕ- ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ.

Κυριακή 16 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στις 11 πμ, καλούμε όλα τα σωματεία, τους συντονισμούς σωματείων, όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο, για ένα οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΕΕ- ΔΝΤ- ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ για την οργάνωση πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για την ΑΝΕΡΓΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2011 στις 7.30 μμ στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο – Πατησίων.

Στην εποχή που το ψεύτικο δίλημμα «μέτρα ή χρεωκοπία» αποτελεί τη μόνιμη επωδό στα λόγια και τις πράξεις των κοινωνικών τρομοκρατών ΠΑΣΟΚ – ΕΕ - ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι ήδη χρεωκοπούν. Τα ποσοστά της ανεργίας που φτάνουν στο 26% και 40% για τους νέους (και είναι ακόμη μεγαλύτερα στην πραγματικότητα) έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό ανέργων επάνω από το 1.000.000.

Έχει έρθει η στιγμή οι άνεργοι να αποκτήσουμε φωνή, να διεκδικήσουμε ζωή. ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και διακριτά για αναδείξουμε τις ανάγκες μας.

Σαν μην έφταναν τα λουκέτα και οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η μη ανανέωση συμβάσεων στο δημόσιο, τώρα η εφεδρεία θα οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Η αποθήκη των ανέργων δίνει την καλύτερη ευκαιρία στους εργοδότες και το κράτος (το πιο μεγάλο αφεντικό) να κατοχυρώσουν τους μισθούς των 500€ για όλους, όπως δήλωσαν και ρητά πως επιδιώκουν. Έχουμε πλέον όλοι καταλάβει πως η κατάσταση της ανεργίας ή της ελαστικής υπο-απασχόλησης θέλουν να είναι μόνιμη κατάσταση. Έτσι, δουλεύει ήδη η νέα γενιά των εργαζομένων. Και ο υποταγμένος συνδικαλισμός αρνείται να ασχοληθεί, δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Ως πότε θα υπομένουμε;

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε συντονισμό της δράσης ώστε το ζήτημα της ανεργίας να αναδειχθεί από το εργατικό κίνημα, αλλά και για να συμβάλλει στην κινηματική έκφραση των ίδιων των ανέργων. Καλεί όλα τα σωματεία να γράφουν τους ανέργους και να ξεκινήσουν ειδική συζήτηση και πρωτοβουλίες στο εσωτερικό τους. Ταυτόχρονα καλεί κάθε σωματείο, κάθε πρωτοβουλία – συλλογικότητα – επιτροπή που ασχολείται με την ανεργία και την ελαστική εργασία (στις γειτονιές ή στους κλάδους), όλους τους άνεργους και υποαπασχολούμενους που θέλουν να συμμετέχουν να έρθουν την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2011 στις 7.30μμ στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο – Πατησίων σε ΣΥΣΚΕΨΗ για την οργάνωση πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για την ΑΝΕΡΓΙΑ.

Πρόσκληση του Συντονισμού για έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό

Σύσκεψη ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ στο Ε.Μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Πατησίων) στις 11.00 π.μ.

για έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό.

Με απίστευτη αγριότητα η κυβέρνηση των δανειστών, της τρόικας, του κεφαλαίου συνεχίζει το βάρβαρο και προσχεδιασμένο έργο της κοινωνικής καταστροφής.

Ξεζουμίζουν αδίστακτα εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές.

Η άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Η αισχρή εφεύρεση της «εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης» θα προσθέσει στην τεράστια ανεργία τους χιλιάδες απολυμένους του δημοσίου και θα την εκτινάξει σε ασύλληπτα ύψη, το μισθολόγιο-φτωχολόγιο είναι εργαλείο μείωσης μισθών, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχησης των εργαζομένων.

Αδίστακτα καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, με όργιο απολύσεων, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, έκρηξη της ανεργίας.

Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ, φέρνουν νέα φορομπηξία.

ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Θα Υπερασπιστούμε τις ζωές μας, την εργασία μας, τη δημόσια περιουσία, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας και τα υπουργεία καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας οργανώνουμε την ενότητα και τους αγώνες μας από τα κάτω. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, οι επιτροπές ανέργων, οι συνελεύσεις γειτονιών, τα κινήματα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.

Γι αυτό καλούμε όλους την Κυριακή 16 Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο, στις 11.00 π.μ.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανένα, ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τον δημόσιο πλούτο.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, τα χαράτσια, τα χρέη και την κρίση τους.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

3 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα για Παναθηναϊκή Συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡIOY, ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27), στις 11.00 π.μ.

Η άγρια επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου έχει πάρει διαστάσεις αμείλικτου κοινωνικού πολέμου. Έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των δανειστών, ενώ την ίδια στιγμή βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο στόχος τους είναι η διάσωση του τραπεζικού συστήματος, του ευρώ και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, που οδεύει ταχύτατα στην κινεζοποίηση, καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η χώρα μας είναι το πειραματόζωο, προκειμένου να γί¬νει στη συνέχεια μαζική εφαρμογή του δόγματος “σοκ και δέος” και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Για αυτό και ανοίγουν όλα τα μέτωπα:

Άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, τη στιγμή που μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Προχώρημα στο δημόσιο του απαράδεκτου θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, που σημαίνει χιλιάδες απολύσεις, παράλληλα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο των περικοπών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της αξιολόγησης-πειθάρχησης του εργαζομένου. Στον ιδιωτικό τομέα πλήρης αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας με όργιο απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μη καταβολή μισθών, γιγάντωση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης, έκρηξη της ανεργίας. Ταυτόχρονα, διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ενώ η επίσπευση της ψήφισης του νέου βάρβαρου προϋπολογισμού μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2011, σημαίνει σφαγή των δημόσιων δαπανών, εξολόθρευση του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, νέα φορομπηξία.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΏΡΑ!

Η κυβέρνηση, η τρόικα, και οι βιομήχανοι με τους τραπεζίτες μας λένε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή τα δέχεστε ή χρεοκοπούμε». Τα μέτρα είναι «μονόδρομος» για αυτούς, για να μας φορτώσουν την κρίση τους, για να πάρουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια, για να ενισχύσουν τα κέρδη τους πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας!

Εμείς,

- ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανένα, ζούσαμε και ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.

-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις παραλίες και τα νερά, τον δημόσιο πλούτο.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, τα χαράτσια και την κρίση τους. Παύση πληρωμών εδώ και τώρα – Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!

Μονόδρομος για εμάς είναι η πραγματική δημοκρατία των αγώνων, ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, κεφαλαίου. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Για μια κοινωνία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Οργανώνουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Με αποφασιστικότητα και διάρκεια. Ξεπερνώντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αποφάσισε τις 24ωρες ντουφεκιές στις 5 και στις 19 Οκτώβρη (ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων), «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας (πχ συγκοινωνίες, ΔΕΚΟ κ.λπ.) και τα υπουργεία καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο.

Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, «οι κλαδικοί συντονισμοί», που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.

Για τον λόγο αυτό: Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής, τους συντονισμούς σωματείων, τις επιτροπές ανέργων, κάθε εργαζόμενο και άνεργο σε Παναθηναϊκή Συνέλευση στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27), στις 9 Οκτώβρη στις 11.00 π.μ.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Απεργία 20 Μάη 2010