3 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για τις συλλήψεις και διώξεις 11 Απεργών στο ΑΠΘ

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλει την απαράδεκτη εισβολή των δυνάμεων των  ΜΑΤ στο ΑΠΘ και τη σύλληψη 11 απεργών εργαζομένων στις εργολαβίες.
Μια μέρα μετά την αθώωση των τριών εργαζόμενων αγωνιστών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη η «σιδερένια φτέρνα του κράτους» ξαναχτυπά.
Για πρώτη φορά  στην ιστορία της χώρας  τα ΜΑΤ εισβάλλουν σε πανεπιστημιακό χώρο για να σπάσουν έναν απεργιακό αγώνα και να συλλάβουν απεργούς που με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης συνέχιζαν την απεργία τους απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και κατάργηση του απαράδεκτου δουλεμπορικού καθεστώτος της εργολαβίας.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που –στο όνομα του χρέους και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ– προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση της πολιτικής κοινωνικής καταστροφής και διάσωσης του κεφαλαίου δεν διστάζει να καταστέλλει κάθε αγώνα. Η όξυνση της κρατικής καταστολής αποδεικνύει το φόβο της απέναντι στη δυναμική των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Καταγγέλλουμε επίσης τον Πρύτανη Μυλόπουλο, που είναι πολιτικά υπεύθυνος για το απεργοσπαστικό έγκλημα που έγινε χθες βράδυ. Ο Μυλόπουλος, αντί –όπως όφειλε– να κηρύξει έκπτωτους όλους τους  εργολάβους για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και να μισθοδοτήσει απευθείας τους εργαζόμενους, έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα, όπου ζητούσε παρέμβαση της αστυνομίας για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Πρυτανείας!!! Επίσης χθες πρωταγωνίστησε στη στημένη προσπάθεια απεργοσπασίας από κοινού με την εργολαβική εταιρία ISS, με κοσμήτορες και προέδρους τμημάτων. 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων
Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους
Να σταματήσει το αίσχος των εργολαβιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απεργία 20 Μάη 2010