15 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 10.30 πμ  ΜΟΥΣΕΙΟ

Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις…
Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ), προκειμένου να δαμάσει τις ορέξεις των δανειστών και να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση.
Η άθλια πολιτική τους συμβαδίζει με την τρομοκρατία, την ανελευθερία και το φασισμό. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τρομοκρατούν τον λαό ότι εάν δεν περάσουν τα μέτρα, και δεν πάρουμε την δόση, θα έρθει η καταστροφή. Ο κρατικός και ο εργοδοτικός αυταρχισμός, η αστυνόμευση και η καταστολή παίρνει οργουελικές διαστάσεις και θρέφει και φασιστική χρυσαυγίτικη βία απέναντι σε κάθε «απειλητικό» απεργό/ μετανάστη/ αγωνιστή.
Ωστόσο η πολιτική τους δεν προχώρα απρόσκοπτα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της 26ης Σεπτέμβρη, ο μαχητικός αγώνας των εργατών του Σκαραμαγκά, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους, η μεγαλειώδης λαϊκή «υποδοχή» στη Μέρκελ, δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ρωγμή στο σιδερένιο τείχος της επίθεσης, να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!
Οι υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των μνημονίων. Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση, είναι δρόμος εκτόνωσης. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της συνέχειας και της κλιμάκωσης των εργατικών-κοινωνικών αγώνων. Απέναντι στο δόγμα σοκ των μέτρων, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ, να απαντήσουμε με την μαζική, ενωτική, αγωνιστική συλλογική δράση με αποφασιστικούς αγώνες διάρκειας. Η λαϊκή οργή μπορεί να μετασχηματιστεί σε ορμητικό ποτάμι που θα σαρώσει τους σχεδιασμούς τους.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή. Η κατάθεσή τους είναι ένα ακόμα πιο μεγάλο πραξικόπημα ενάντια στον λαό. Παλεύουμε να μην έρθουν τα μέτρα στην βουλή με την ανάπτυξη απεργιακής καταιγίδας και αγώνα διάρκειας. Να συγκροτήσουμε ένα μαζικό αγωνιστικό μέτωπο της ανατροπής, σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Έτσι μπορούμε να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να μην περάσει το κανιβαλικό πακέτο και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ.
Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα. Να σαρωθούν τα μνημόνια και τα μέτρα τους. Φορολόγηση του πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με την ΕΕ και το Ευρώ. Πραγματική δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη χρυσαυγίτικη φασιστική βία. Για να πάρουμε τη ζωή και τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.

14 Οκτωβρίου 2012

Υποδεχόμαστε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» στον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 14 Οκτώβρη


Νίκη στους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής!

Οι εργαζομένοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσ/νίκη, που παραμένουν επί 15 και πλέον μήνες απλήρωτοι, έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν το εργοστάσιο και τα μέσα παραγωγής, αλλά να κάνουν και ένα παραπάνω βήμα: να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο, κάτω από τον δικό τους έλεγχο και τις δικές τους αποφάσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών τους, που τους πέταγαν κατευθείαν στην ανεργία.

Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι σημαντικός, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για το σύνολο των εργατών που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες απολύσεις, ελαστική, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Γιατί, σε μια κοινωνία που καταστρέφεται καθημερινά από την καπιταλιστική κρίση, ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί αυτή την προοπτική, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σαν τη μόνη διέξοδο για τους εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο όταν μια επιχείρηση κλείνει. Διαλέγει το δρόμο του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης των ίδιων των εργαζόμενων και θέτει άμεσα έναν δρόμο απάντησης στην κρίση και στην επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους, για να πάρουμε εμείς, οι δημιουργοί του πλούτου, την παραγωγή και ολόκληρη τη ζωή μας στα χέρια μας.

Ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Αττικής, χαιρετίζει και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. για δουλειά και αξιοπρέπεια κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης-τρόικας- εργοδοτών, αλλά και κόντρα στην αδράνεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Η κολασμένη αντεργατική επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ε.Ε., στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, εξαπολύεται  καταργώντας δικαιώματα, συμβάσεις, μισθούς, και αφού πρώτα πλούτισαν τα αφεντικά «προικίζει» τους εργαζόμενους με λουκέτα και πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους.
Το εργατικό κίνημα οφείλει να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση με ολομέτωπη απάντηση. Να μην αποδεχτούμε το «ρεαλισμό» της νέας εργασιακής πραγματικότητας της ήττας και της εξαθλίωσης. Απέναντι στην αυταπάτη του ατομικού δρόμου να επιλέξουμε την επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφες δράσεις, τον πιο πλατύ και βαθύ συντονισμό των εργαζομένων και των σωματείων τους, για την ανατροπή. Παίρνοντας τον αγώνα στα χέρια μας, κόντρα στις υποταγμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αλλά και μιας σειράς ομοσπονδιών που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕΤ πρέπει να συνδεθεί με το σύνολο των εργαζομένων, να εμπνεύσει και να αποτελέσει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, να υποδεχτούμε θερμά και αγωνιστικά στην Αθήνα τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και να βροντοφωνάξουμε μαζί τους: Μπορούμε εμείς!

Υποδεχόμαστε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» στον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στην Αθήνα την Κυριακή 14 Οκτώβρη


Κυριακή 14/10 : Συναυλία Αλληλεγγύης, Προπύλαια 8 μμ

Δευτέρα 15/10 : Πανελλαδική Πορεία, Προπύλαια 11 πμ 

5 Οκτωβρίου 2012

Όλοι στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Σάββατο 6.00 μ.μ.


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί τους εργαζόμενους, σωματεία, ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, κάθε συλλογικότητα του αγώνα σε ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, το Σάββατο 6/10/2012   στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 6.00 μ.μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

4 Οκτωβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχουν δίκιο. Πρέπει να νικήσουν!


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Σήμερα, στη συγκέντρωση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το κράτος στην πιο επίσημη κατασταλτική του εκδοχή χτύπησε τους εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.
Κατʼ εντολή της άθλιας συγκυβέρνησης και κατʼ εκτέλεση των μηχανισμών καταστολής του στρατού και του κράτους χτυπήθηκε με βάρβαρο κι ανελέητο τρόπο ο εχθρός λαός που ζητάει το ψωμί και το δίκιο του. 100 εργαζόμενοι απʼ αυτούς που διαδήλωναν στο Υπουργείο Άμυνας, συνελήφθηκαν κι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου κι εκεί οι προστάτες των μεγάλων αφεντικών, τα ΜΑΤ, ανέλαβαν το χτύπημα εκατοντάδων διαδηλωτών που βρέθηκαν απʼ έξω για να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή των συναδέλφων τους.

Είναι πια απολύτως φανερό ότι η κρατική καταστολή μαζί με τις φασιστικές επιθέσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία συνθέτουν το κοκτέιλ της σημερινής επίθεσης σε κάθε εργατικό δικαίωμα και διεκδίκηση. Όταν η λαϊκή οργή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο, όταν ο λαός επιδιώκει όχι απλώς να διαμαρτυρηθεί αλλά και να νικήσει, τότε κράτος και παρακράτος των φασιστών και της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά για τη βίαιη καταστολή του.
Δε θα το επιτρέψουμε! Ο "συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα" καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας του λαού στα χέρια του, να προστατεύσει το δικαίωμα στη διεκδίκηση και στον αγώνα, να υπερασπίσει το δικαίωμα να παλεύουμε και να νικάμε. Δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δε θα υποταχτούμε στα σχέδια της ιεράς συμμαχίας, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου. Απέναντι στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την κοινωνική καταστροφή που μας οδηγούν τα μνημόνια, αντιτάσσουμε ταξικούς αποφασιστικούς και μαχητικούς εργατικούς αγώνες ανατροπής.

Άμεση απελευθέρωση και καμία δίωξη στους συλληφθέντες εργάτες!

Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

3 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου: αποφάσεις της σύσκεψης που κάλεσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, 1 Οκτωβρίου


Σάββατο 6/10/2012  ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00, 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Η κλιμάκωση και ο  μέγιστος συντονισμός των αγώνων μας  για να αποτραπεί  το τελειωτικό χτύπημα στην εργατική τάξη προκύπτει ως  άμεση προτεραιότητα. Καλείται όλο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικής  ευθύνης  για την οποία θα κριθούμε όλοι.
Η μεγάλη συμμετοχή στην πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καλέσει σε σύσκεψη σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα, γι’ αυτό το σκοπό, είναι ελπιδοφόρα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στη χθεσινή συνάντηση πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός  προβληματισμός για το  πως θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο, πλατύ, μαζικό παλλαϊκό εργατικό ανατρεπτικό ξεσηκωμό που θα βάλλει τέλος στα μέτρα της εξόντωσης και της καταστροφής.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

Συνεχίζουμε το νήμα της  απεργίας της 26ης Σεπτέμβρη που έφερε άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Ήταν η αρχή για έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα που θα δώσουμε μέχρι την νίκη.
Από σήμερα κιόλας σημαίνουμε Συναγερμό, οργανώνουμε τον παλλαϊκό εργατικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα της απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.

Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ  να γίνει το σύνθημα που θα αντηχεί,  σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες και θα αποτρέψει το πακέτο της καταστροφής, θα αποτινάξει τα μνημόνια, τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και τον λαό. 
Μπορούμε γιατί είμαστε οι πολλοί: εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι  επαγγελματοβιοτέχνες, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Μπορούμε γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας και συγκροτούμε ένα πλατύ και μαζικό ποτάμι ανατροπής και νίκης. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας, κόντρα στις υποταγμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Κάθε απεργιακή κινητοποίηση, κάθε διαμαρτυρία και ακτιβισμός, κάθε κατάληψη και συλλαλητήριο γίνεται υπόθεση όλων μας και  δίνουμε το ενωτικό  αγωνιστικό μας  παρόν, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να γεμίσουμε τους δρόμους των  εργατικών και λαϊκών εξεγέρσεων.
Οι συνελεύσεις των σωματείων, των επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς και των  ανέργων, η συμπόρευση αγωνιζόμενων κλάδων, οι αγωνιστικές αποφάσεις ομοσπονδιών για κινητοποιήσεις, θα δημιουργούν και θα συγκροτούν τον πραγματικό, μαζικό, λαϊκό εργατικό ξεσηκωμό σε έναν πολύμορφο και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την νίκη.
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο να δημιουργηθούν εστίες λαϊκής αντίστασης και ανατροπής με  συλλογικούς συντονισμούς στις γειτονιές, από επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, εκπαιδευτικούς συλλόγους, τοπικά πρωτοβάθμια σωματεία, σχολεία και νοσοκομεία, δήμους και επιτροπές ανέργων, επιτροπές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στη κατεύθυνση αυτή οι καταλήψεις των δημοτικών κτιρίων που αποφάσισε η ΠΟΕ- ΟΤΑ μπορούν να εξελιχθούν  σε εστίες και κέντρα αγώνων.

  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις συγκοινωνίες, στους μηχανικούς, στην ενέργεια, κλπ. τις αγωνιστικές δράσεις και  κινητοποιήσεις όλων των συνδικάτων που καθημερινά ξεδιπλώνονται και πολλαπλασιάζονται.
  • Το  Σάββατο 6/10/2012 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00, για να μην περάσει το νέο πακέτο λιτότητας.
  • Με το Συλλαλητήριο το Σάββατο 6 /10/2012, απλώνουμε από το Σύνταγμα,  το τόξο του αγώνα των λαών του νότου, που συνθλίβονται από τις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ και ενώνουμε τους εργαζόμενους της Αθήνας με τους εργαζόμενους  της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που κατεβαίνουν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα της λιτότητας.
  • Καλούμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να καλέσουν συνεδριάσεις και συνελεύσεις και να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις, όχι απλώς για να μην ψηφιστούν αλλά για να μην έρθουν τα μέτρα. Άμεσα να αποφασίσουν νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

· Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Αποδέσμευση από την τρόϊκα, τη θηλιά των δανείων, τα μνημόνια  και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που τα συγκροτεί.
·  Διαγραφή του χρέους που ρημάζει τις ζωές μας, ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ
·  Πραγματική δημοκρατία. Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.
· Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.
·  Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να ακυρωθούν οι περικοπές των 2,5 τελευταίων ετών. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Όχι στην εφεδρεία και στις απολύσεις.
· Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όσο χρόνο παραμένουν άνεργοι.
· Δραστική φορολογία του κεφαλαίου και του πλούτου.

Απεργία 20 Μάη 2010